Konkurranse Holte Gård

Vinn andefett og lag dine egne confiterte andelår

Vi feirer Holte Gårds nye Spesialitet-godkjente produkter med en liten konkurranse hvor du kan vinne andekråsconfit, andefett, krydderpølse av gourmetkylling og andesylte. Her viser vi hvordan du kan bruke andefettet om du skulle være så heldig å vinne!

Delta i konkurransen her!

(Konkurransen er nå avsluttet og vinnere blir annonsert etter påsken 2012)

Oppskrift på confitert andelår fra Holte Gård med rødvinsaus.

4 andelår fra Holte Gård

1/2 stjerneanis

1/2 fedd hvitløk eller 1 ts ramsløk

salt & pepper

små timiantopper

500 g andefett (eller smør)

Legg lårene i en ildfast form. Dryss krydderet over og hell på fettet så det akkurat dekker lårene. Kok i ovn i 110 grader i 5 timer eller til kjøttet begynnet å slippe beinet. løft opp fra fettet og stek lårene i 5 minutter på 200 grader rett før servering.

Rødvinsaus:

100 gram sellerirot

100g pastinakk

100 g løk

1/2 fedd hvitløk

10 g tomatpuré

10 g timian

1 laurbærblad

16 hvite pepperkorn

30 g sukker

3 dl rødvin

1 liter kalvekraft

salt&pepper

  • Skrell grønnsaker og kutt dem i terninger. Stek i gryte med tomatpuré og krydder. Tilsett sukker når grønnsakene har fått farge. La sukkeret karamelliseres. Tilsett vin og kok ned til 1 dl. Tilsett kraft og kok ned til 4 dl.
  • Sil sausen og smak til med salt og pepper
  • Server gjerne med potetpuré, gulerøtter og nykål.

Oppskriften er hentet fra kokeboka Mellom Bakkar og Berg av Kristin Hove.

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Spesialitet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>