is-med-knekk

Vaniljeis med kreklingsirup og nøtteknekk

Høsten har tatt en liten pause på østlandet. Vi feirer med vaniljeis toppet med kreklingsirup og nøtteknekk. Kaldt vær? Spis den inne foran peisen.

For 4 personer trenger du:

8 kuler gourmet fløteis med ekte vanilje

Reisa kreklingsirup

Nøtteknekk:
125 g smør
250 g sukker
150 g blandede nøtter, grovhakket
½ ss maldonsalt

Smelt smør i en varm stekepanne, tilsett sukker og la karamellisere under stadig omrøring.  Når knekken har jevnet og er glatt tilsettes nøtter og salt, og røren helles over på bakepapir. La stivne og knekk i biter.  Ha iskrem i porsjonskåler, topp med kreklingsirup og nøtteknekk, og server.

Bruk gjerne iskrem fra Iskremgården. Moderat innpisking av luft gir ekstra fylde. Melken som brukes er fra egen gårdsproduksjon, og metodene som brukes sikrer en rik aroma og smak som gir iskremen en balansert og fyldig karakter. Iskremgården fås også tak i under merkevaren Jacobs Utvalgte. Les mer om Iskremgarden og Reisa Kreklingsirup.

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>