karveost-og-akevittpølse1

To enkle tapasretter

I anledning Matstreif 2011, her kommer to tapasretter med norske råvarer.  Norske spekepølser og lokale oster egner seg godt til tapas. Hva med å hamstre masse godt på Rådhusplassen og invitere til «tapas på norsk» ?

Tortilla med Ek-egg og erter
(Til 4 personer)
8 egg
250 g selskapserter
1 neve revet norsk fastost á la parmesan
1 knivsodd nykvernet pepper
smør til steking
maldonsalt

Omelett med erter og ost

Forvarm ovnen til 200 °C. Riv osten og spar litt til servering. Visp sammen eggene og ha i erter, ost og pepper. Er ertene frosne trenger de ikke tines. Ha smør i en varm stekepanne, hell i røren og la steke til den har satt seg. Sett stekepannen i ovnen og stek i cirka 5-10 minutter, til den er gyllen og fast. La tortillaen avkjøle og strø over ost og salt før servering. Retten er best servert lun eller kald.

 

Tind akevittpølse-spyd med Gangstad karveost
(Til 4-6 personer)
1 Tind akevittpølse
1 Gangstad karveost
Del ost og pølse i biter, tre på små spyd og server, eller la gjesten lage sine egne spyd.

 

Tind Spekevarer er å finne på standen 77 på Matstreif. Ek Gårdspakkeri finner på stand 14. Begge produsenter har flere Spesialitet-godkjente produkter.

Foto og oppskrift: Kraftbyrå

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i norsk tapas, Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til To enkle tapasretter

  1. Marianne Tvedt Græsby sier:

    Tapas på norsk – kan vi ikke bruke norske ord også? «Tapasrettene» kan vel lages slik at alt kan spises uten kniv og gaffel – altså FINGERMAT! Det er så mye mere norsk! (Det er vel det særegne norske vi snakker om på denne sida?)

  2. Tilbaketråkk: enkle tapas oppskrifter | oppskrifterogkosthold.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>