Noen vil lage alt fra bunnen av. Men noen ganger er det jo greit å ha noe på lager.
Særlig når ferdigprodukter er helt naturlige og har en eventyrlig smak av tjukkmjølk? Snart lanseres Røros Pudding. Det er et slikt produkt. Rørosbakern lanserer denne høsten en Spesialitet-godkjent dessert som tar utgangspunkt i en oppskrift på tjukkmjølkspudding av Røros-kokken Mikael Forselius. Prøv denne pannacotta-versjonen selv mens du venter på at ferdigdesserten skal havne i din lokalbutikk.
2,5 dl fløte
2,5 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros
80 gram sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
Friske bær eller bærsaus
Legg gelatinplatene i bløt til de er mjuke. Kok opp fløten, sukkeret og vaniljestanga. Unngå å røre i kjelen for da kan væska brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og kjøl av. Tilsett gelatinplatene og deretter tjukkmjølka. Sil blandinga, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl. Servér med med friske bær eller bærsaus etter fritt valg!
Mer om Økologisk tjukkmjølk fra Røros
Oppskrift: Rørosmeieriet/ Magnus Häggblom
Foto: Rørosbakern/ Rob Veldhuis
abercrombie ? fitch