En ferdigvariant. Foto: Rørosbakern/ Rob Veldhuis

Tjukkmjølkspudding

Noen vil lage alt fra bunnen av. Men noen ganger er det jo greit å ha noe på lager.

Særlig når ferdigprodukter er helt naturlige og har en eventyrlig smak av tjukkmjølk? Snart lanseres Røros Pudding. Det er et slikt produkt. Rørosbakern lanserer denne høsten en Spesialitet-godkjent dessert som tar utgangspunkt i en oppskrift på tjukkmjølkspudding av Røros-kokken Mikael Forselius.  Prøv denne pannacotta-versjonen selv mens du venter på at ferdigdesserten skal havne i din lokalbutikk.

2,5 dl fløte
2,5 dl Økologisk Tjukkmjølk fra Røros
80 gram sukker
½ vaniljestang
3 gelatinplater
Friske bær eller bærsaus

Legg gelatinplatene i bløt til de er mjuke. Kok opp fløten, sukkeret og vaniljestanga. Unngå å røre i kjelen for da kan væska brenne seg. Sett kjelen til side etter oppkok og kjøl av. Tilsett gelatinplatene og deretter tjukkmjølka. Sil blandinga, hell den i porsjonsformer eller glass og avkjøl. Servér med med friske bær eller bærsaus etter fritt valg!

Mer om Økologisk tjukkmjølk fra Røros

Oppskrift: Rørosmeieriet/ Magnus Häggblom

Foto: Rørosbakern/ Rob Veldhuis

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Beskyttede betegnelser

De blå og hvite merkene viser vei til norske matskatter. Produktet har oppnådd status som en beskyttet betegnelse og har fått et offentlig og juridisk vern mot kopiprodukter. Det er da også dokumentert at produktets særegne kvalitet og omdømme stammer fra et bestemt geografisk område eller en tradisjon. Landbruks- og matdepartementet eier beskyttede betegnelser. Matmerk har som oppgave å veilede og informere om ordningen.

Dette innlegget ble publisert i Beskyttede betegnelser, Featured, Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Tjukkmjølkspudding

  1. abercrombie ? fitch

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>