Stikkordarkiv: oppskrift

Potetstappe med klippfisk og spekepølse

Mange nordmenn har åpnet øynene for klippfisk de siste årene. Det kan brukes til mer en bacalao. Her et serveringsforslag med potetstappe og spekepølse.

Publisert i Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , | 3 kommentarer

Jens Eides lammepølse med pære og potetsalat

Matmerk har en konkurranse gående i samarbeid med Jens Eide hvor du kan vinne flere av Spesialitet-slakterens  prisvinnende pølser og kokeboka Mellom Bakkar og Berg. Her er en oppskrift på en deilig potetsalat som passer fint til de nydelige lammepølsene.

Publisert i Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , , | Skriv en kommentar

Kraftkarpizza

Stoltmat feirer internasjonal gullmedalje til den Spesialitet-merkede Kraftkar med en Kraftkarpizza-oppskrift og en prat med den stolte meieribestyreren Egil Smith-Meyer i familiebedriften Tingvollost.

Publisert i Oppskrifter, Reportasjer, Spesialitet | Merket med , , , , , , | Skriv en kommentar

Vaniljeis med kreklingsirup og nøtteknekk

Høsten har tatt en liten pause på østlandet. Vi feirer med vaniljeis toppet med kreklingsirup og nøtteknekk. Kaldt vær? Spis den inne foran peisen.

Publisert i Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , | Skriv en kommentar

Når du virkelig skal imponere

Her er et svært lekkert forslag til helge-menyen. Hva med å imponere med jordskokksuppe, eple og byggrynsalat, reinsdyrfilet og bakte fiken?

Publisert i norsk tapas, Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , , , , | Skriv en kommentar

Berømt og pepperstekt reinsdyr

Om få dager er det mulig å få tak i det berømte reinsdyrkjøttet til Varanger Vilt på Rådhusplassen i Oslo under Matstreif 2011. Da Varanger Vilt vant Årets råvare i 2008 lød juryens bedømmelse slik: ”Perfekt kjøtt i smak, utseende

Publisert i Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , , | Skriv en kommentar

To enkle tapasretter

I anledning Matstreif 2011, her kommer to tapasretter med norske råvarer.  Norske spekepølser og lokale oster egner seg godt til tapas. Hva med å hamstre masse godt på Rådhusplassen og invitere til «tapas på norsk» ?

Publisert i norsk tapas, Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , , , , , | 2 kommentarer

Tjukkmjølkspudding

Noen vil lage alt fra bunnen av. Men noen ganger er det jo greit å ha noe på lager.

Publisert i Beskyttede betegnelser, Featured, Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , , | 1 kommentar

Rømmestuede kantareller med varmrøkt pepperlaks

Nå er det på tide å gå ut å lete etter skogens gull! Her en oppskrift som kan få deg til å finne frem soppkurven.

Publisert i Oppskrifter, Spesialitet | Merket med , , , | 4 kommentarer