_FRI2820

Spiselige julegaver

Hva gir vi til dem som har alt? En smaksopplevelse, såklart! Gjerne med smaken av Norge.

Norske matvarer med en spennende historie bak kan øke smaksopplevelsen  og er ekstra hyggelig å gi bort. Og som vert kan du få noe ekstra å fortelle gjestene. Oslos frukthage tappet på flaske, blåmugg fra Møre og Romsdal eller klippfisk fra Vestlandet kan gi vann i munnen på de fleste matelskere! Følgende Spesialitet-merkede matprodukter  finner du i en dagligvarehandel nær deg, noen av dem har også egen nettbutikk:

Telemarkepler

Gvarv i Telemark er et av Norges beste fruktdyrkingsområder. Herfra kommer Epleblomstens friske moster, velg mellom en rekke ulike eplesorter, fra søtt til syrlig. Kommer i beholdere på 3 liter, til jul kommer det en egen julekartong – gi i gave eller nyt til ribba!

Frodige moster fra Epleblomsten får du kjøpt HER.

 

Finnmarks spiskammers

Bjørk, einer, mjødurt, kvann, sibirgressløk og krøkebær fra Finnmark blir sanket og brukt til smaksrike oljer, geleer, eddik mm hos Nordlys mat i Alta. Hva sier du til granskuddsirup eller Sibirgressløkolje? Med krydder fra fjernere himmelstrøk lager de også sin egen gløgg.

Smakfulle oljer, geleer og edikk fra Nordlys mat får du kjøpt HER.

 

Mugg i verdensklasse

Blåmuggosten over alle blåmuggoster, ble verdensmester i sin sjanger i fjor, i konkurranse med 2500 andre oster. I julen smaker den aller best på pepperkake! Gjerne med solbærsyltetøy på. Fra Møre og Romsdal.

Deilige oster fra Tingvollost får du kjøpt HER.

Fra Vestlandet til verden

Fra spanske mesterkokker til din egen nabo – norsk klippfisk er høyt elsket og blir tilberedt på et utall måter verden over. Sørg for topp kvalitet fra f eks Dybvik når du skal lage bacalao eller andre fristelser. Få den gavepakket til jul!

Salt klippfisk fra Dybvik får du kjøpt HER.

Oslos frukthage på flaske

Verdens første fruktmost utviklet for å passe ulike typer mat. Området Lier blir gjerne
kalt Oslos frukthage og fruktene derfra kan du smake i flytende form:, bl a VÅR Eple og Solbær og VÅR Eple, Kirsebær og Aronia. Les på flasken om de passer til sjømat, lyst eller mørkt kjøtt, osv.

Du kan lese mer om VÅRs frodige fruktmoster HER.

 

Trøndersprøtt

Takkestekt flatbrød fra Røros er grovt og sprøtt og egner seg som tilbehør til det meste. Oppskriften er gammel og er tatt vare på av bakstekjerringer i Rørosregionen. Rørosbaker’n kombinerer tradisjonelt håndverk med moderne produksjon.

Du kan lese mer om de sprø flatbrødene fra Rørosbaker’n HER.

Klassiker fra Toten

Erterbrød har en sprø konsistens og særegen smak av gule erter. Flatbrødet er fra Holmen Crisp på Østre Toten og har vært produsert på samme måte siden 1930.  Brødet har en sprø konsistens og en karakteristisk smak av gule erter. Naturlig tilbehør til norske tradisjonsretter som f eks lutefisk og rakfisk.

Smakfulle ertebrød fra Holmen Crisp får du kjøpt HER.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Spiselige julegaver

  1. abercrombie t???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>