Smakfulle julegaver

Lidenskap for norsk

Kjartans Tango er en kulinarisk dans i matverdenen. Boken er skrevet av Kjartan Skjelden, mannen bak restauranten Tango i Stavanger. I kokeboken, som forøvrig er nøye gjennomlest og godkjent av norges ukronede kokkedronning Ingrid Espelid Hovig, lager Kjartan Skjelde de lekreste retter basert på kortreiste og friske norske råvarer. Spesialitet-merkede Jærost, Rørossmør, Rørosrømme og blåmuggosten Kraftkar er blant produktene som har sentrale plasser i boken. Hestebønnesuppe, Andelårconfit og helstekt sjøtunge med rødvinssmør er noe av det kokken triumferer med. Han mener lokal og kortreist mat er best.

 

Velsmakende og bærekraftig

I kokeboken Matmisjonen har forfatter Hanne Stensvold fått meg seg ti norske bloggere i sin hyllest til råvarer, hobbykokker og ekte matglede. Boken fokuserer på at maten skal være bærekraftig – kasting av mat og fastfood er «fyfy». Oppskriftene er basert på både gode norske og utenlandske råvarer. Høres søt Tjukkmjølkspudding, grillet klippfisk med potet- og selleripuré og glad Holte-kylling i rødvinssaus fristende ut? Kanskje er Matmisjonen fristelsen du skal putte under treet til noen som står deg nær i år?

 

Norsk sjømat er best

Fiskeboka var blant de nominerte i kåringen av «Årets kokebok 2012″. Mesterkokk Tom Victor Gausdal og Stian Floer har sammen skrevet en hyllest til norsk sjømat. I boken finner du kokkenes egne favorittoppskrifter sammen med velkjente klassikerne som fiskekaker, fiskegrateng og kokt laks. Kokkene mener sjømat er verdens raskeste og beste hverdagsmat. De frister med spennende oppskrifter som bakt klippfisk, puffa torskeskinn og laksetartar. Boken tar for seg tilberedning av fisk på alle mulige måter – rå, kokt, røkt, bakt, grillet og stekt. Det finnes uendelige måter å tilberede fisken på, la kokkene inspirere deg til å lage mange spennende fiskemåltider på nyåret.

Skrevet av Tiril Haarsaker

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyhet, Nyheter, Uncategorized og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>