Smaken av Ålesund

Ålesund viste frem sine beste matskatter da det nylig ble servert norsk mat på ny måte i byens spøkelseshus.

Initiativtaker Kristin Hove hadde hentet inn de beste lokale råvarer og dyktige kokker i anledning pop-up restauranten som fant sted i ærverdige Jervellhuset.

Intim opplevelse 

Hove begrenset antall plasser i den lille pop-up restauranten for å gjøre opplevelsen ekstra intim, og billettene ble revet bort på kort tid.

Samarbeidsprosjekt

Pop-up restauranten var et samarbeidsprosjekt mellom Food Studio, Den Norske Matfestivalen i Ålesund, Innovasjon Norge og Matmerk med Hove som initiativtaker.

Hove er en kjent matentusiast som brenner for lokale råvarer. Sjekk gjerne boken hennes «Mellom bakkar og berg» for mer lokalmat inspirasjon.

Triumferte med frisk meny

Under middagen triumferte kokkene med en frisk meny bestående av originale råvarer som smakfull klippfisk fra Dybvik, friske grønnsaker fra Idunns Epler og utsøkt lam fra Dalen kjøttvarer.

I videoen kan du se hvordan de dyktige kokkene tolket norske tradisjonelle råvarer på en ny og spennende måte. Kokkene deler også herved sine oppskrifter med deg!

Skrevet av Tiril Haarsaker

GRAN RESERVE KLIPPFISK MED DILL X 3

(4 porsjoner)

  • 300 g klippfisk Gran Reserve

DILLOLJE

  • 200 g dill
  • 2 dl nøytral olje

DILLSNØ

  • 20 g dillolje
  • 60 g maltodextrin

LUFTIG DILLSAUS

  • 120 g dillolje
  • 60 g eggeplomme
  • 10 g hvitvinseddik
  • 10 g vann

KLIPPFISK: Bløt klippfisken i kaldt vann i to dager. Skift vannet flere ganger om dagen.

DILLOLJE: Varm oljen forsiktig opp til 60C. Hell i en blender sammen med dillen og kjør til oljen er knallgrønn. Sil gjennom fin musselin og sett til side.

DILLSNØ: Pisk oljen inn i maltodextrinen for å forvandle den til «snø».

LUFTIG DILLSAUS: Pisk eggeplommer, eddik og vann over lav varme. Tilsett oljen litt etter litt til alt er blandet inn og sausen er glatt. Fyll sausen i en siffon-flaske, lad med én gasspatron og rist godt. Holdt flasken varm frem til servering.

SERVERING: La den utvannede klippfisken renne av seg. Bryt den opp i munnfullstore flak. Sprøyt luftig dillsaus på hvert fiskeflak og dryss med litt dillsnø. Drypp et par dråper irrgrønn dillolje på toppen.

Dette innlegget ble publisert i Film, Nyheter, Oppskrifter, Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Smaken av Ålesund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>