slik kan du bruke spekepølse

Salat à la Tind – med tørket kjøtt

I gamle dager spiste man ikke ferskt kjøtt. Man var ikke vant med det og foretrakk kjøttet helst etter en god stund på stabburet. Å speke betyr å tørke. Her en salat med litt tørket kjøtt fra Tind Spekevarer,

 

I denne salaten brukes varianten med speket pølse med elg og einebær. Noen av de øvrige ingrediensene er nok i sesong noe senere, men mens vi venter på dem kan vi variere med annet som vi finner i butikken nå.

220 gram spekepølse med elg og einebær

1/2 finhakket rødløk

5 forvellede asparges

bland sammen raddichio, baby leaf og ruccola

1 pk friske bjørnebær

100 g valnotter

1 neve tørkede tranebær

Vinaigrette:

1/ 2 dl akasiehonning

1 dl olivenolje

salt og pepper

1/2 dl rødvinseddik

Rør vinaigretten sammen. Forvell aspargesen og riv salaten i mindre biter. Legg salaten på fat sammen med aspargesen. Anrett friske bjørnebær, valnøtter, tranebær og spekepølse over. Ha på vinaigretten på rett før servering.

 

 

 

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>