Rabarbarasuppe-med-bygggryn

Rabarbara- og byggsuppe

Det er Rabarbara-tid og vi har funnet frem en helt strålende oppskrift med bygggryn fra Skjåk.  Kan serveres kald eller varm. Det er klart lov å bruke annen bygggryn. Skjåkgryn er foreløbig kun tilgjenglig i utvalgte butikker.

4 porsjoner:

4o g Skjåkgryn bløtlagt i 2-3 timer

2 middels store rabarbarastilker, kuttet i 2 cm biter

1 1/2 sukker

1 kanelstang

2 dl vann

La alt småkoke i 20 minutter.Rør hele tiden.

Serversuppen kald eller varm med mynteblader og evt. is.

Skjåkgryn og Skjåkmjøl har fått godkjent bruk av Spesialitet-merket. Les mer her.Det er klart det er lov å bruke annen byggryn enn den fra Skjåk, selv om kvaliteten på denne er i en  klasse for seg.

For flere inspirerende tips og nyheter om norske matspesialiteter med unik smaker: Følg oss på  facebook.com/stoltmat!

 

Oppskrift hentet fra Mellom Bakkar og Berg.

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>