And_stillbilde

Prøv deg på andebryst fra Holte Gård

Er du en av de som aldri har servert andebryst? De som intet våger, intet vinner.  Her en liten inspirasjonsfilm for nettopp deg!

Se film, les oppskrift og ta med deg andebryst fra Holte Gård neste gang du er i butikken. Du får garantert et stolt måltid.

Dette er en enkel variasjon av klassikeren, Duck a l’Orange. Her fungerer sausen mer som en søt og syrlig glace, men tilsetter du kyllingkraft og koker ned ytterligere, får du en litt mer sausete saus. Server gjerne ovnsbakte poteter og en frisk salat til.

2 porsjoner
•    2 andebryst fra Holte gård
•    salt og pepper
•    2 ss sukker
•    4 ss vann
•    ferskpresset saft fra 1-2 appelsiner, ca. 1,5 dl
•    evt. kyllingkraft

Bruk en skarp kniv, og skjær et rutemønster i skinnet på andebrystet. Du skal ikke skjære ned i kjøttet, kun i fettlaget. Ha godt med salt og pepper på begge sider. Stek brystet med skinnsiden ned i en varm, tørr panne i ca. 5 minutter. Snu det og stek videre i ca. 4 minutter. Det kan godt være litt rått i midten. Legg andebrystene over på en tallerken og la dem hvile mens du lager sausen.
Ha sukker og vann i en liten stekepanne eller gryte og kok opp. Kok til sirupen karamelliseres og blir gyllen i fargen, ca. 3-5 minutter. Tilsett appelsinsaften og evt. kyllingkraft, og kok inn til sausen har ønsket konsistens. Skjær andebrystene i skiver og drypp sausen over.

Tips! Andefettet som er igjen i pannen etter at brystene er stekt, er perfekt å bruke til å steke poteter i. Det kan enten brukes med en gang eller oppbevares i kjøleskapet noen uker.

Holte Gård leverer hel and, andebryst og andelår til flere fullsortimentsbutikker på Østlandsområdet. Dyrevelferd og kvalitet står i høysetet hos Drangedal-bonden som har flere Spesialitet-merkede produkter.

Les mer om Halvor Olsen og gården hans her.

 

Foto & oppskrift: Hanne Stensvold/ Matmisjonen

Regi og klipp: Nikolai Blumenthal/propell.org

Musikk: Olav Slettahjel

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Prøv deg på andebryst fra Holte Gård

  1. Tilbaketråkk: Matmisjonen lager film! « Matmisjonen

  2. Bernard Lamothe sier:

    Flott video! Så enkelt, så rent, så fint!
    Bernard

  3. Flott, spennende og instruktiv film om steking av andebryst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>