På Stoltmat.no vil du finne reportasjer og oppskrifter som skal inspirere deg til å utforske den fantastiske maten vi har i Norge. Bloggen er et overskuddsprosjekt hvor vi har lyst å dele med flere hva vi opplever av matglede og entusiasme for det norske matmangfoldet. Vi vil også vise frem sider ved norsk landbruk og matproduksjon som mange kanskje ikke kan så mye om.

Innleggene skrives hovedsaklig av ansatte i Matmerk. Denne uavengige stiftelsen eier og forvalter flere merkeordninger for mat. Det er hovedsakelig godkjente produkter innefor disse merkeordningene som blir omtalt på denne bloggen.

www.matmerk.no

 

 

4 kommentarer til Om oss

  1. Per Erik Olsen sier:

    Dette var et veldig interessant nettsted. Selv har jeg akkurat spist mine første «biter» med Gamalost og Løiten Pultost. Fantastisk godt! Er opptatt av norske mattradisjoner og spesiellt akevitt. Ser frem til å høre fra dere! God appetitt og skål:)

    • ragna sier:

      Tusen takk for tilbakemelding! Det er artig å oppdage noen nytt selv om det er gammelt! Akevitt og gamalost er jo også en super kombinasjon. Håper du følger oss videre og vil sette pris på inspirasjon fra stoltmat.no. Mvh Ragna Kronstad (Informasjonsrådgiver i Matmerk)

  2. Kristin Johnsen sier:

    Hvem er det som finansierer denne propagandaen? Er norsk mat stoltere enn utenlandsk mat? Er det som jeg antar vi skattebetalere som betaler galskapen?

    • ragna sier:

      Hei,

      Matmerk finansieres hovedsaklig av offentlige midler, men deler av vår virksomhet er også et spleiselag mellom avtalepartene i jordbruksoppgjøret og handelen. Selv om Matmerks hovedmål er å jobbe aktivt for å profilere norske matspesialiteter og mat med norske råvarer, vil ingen av oss hevde at norsk mat på noen som helst måte er stoltere enn utenlands mat. Vi er tvert om nettopp inspirert av andre matnasjoners stolthet over egen mattradisjon. Det hadde dessuten vært trist om ikke vi kunne bidra til globalt matmangfold. Vi mener vi har all grunn til å være kry over vår mat som er produsert i vårt særegne klima og etter våre egne tradisjoner. I tillegg til å profilere norsk mat gjennom kvalitet- og opprinnelsesmerker, jobber vi med kvalitetsikring i landbruket (KSL). Dette er et kvalitetsikringsystem for bonden som produserer mat og bidrar til at maten som havner på norske
      middagstallerkener er trygg og god. I en verden med stadig flere mennesker som skal bli mette er det viktig at alle land produserer mat. Med vennlig hilsen Ragna Kronstad, Informasjonsrådgiver i Matmerk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>