God påske

Og jula varer helt til påske!

De aller mest observante lesere av denne bloggen, vil huske at jeg lovte å grille en pinnekjøttside i påska. Løftet er holdt. Her er den lille historien om hvordan.  Først måtte det noen feriedager til. Mannen fikk behov for å rydde stabburet (eller uteboden som det heter på Holmlia)  hvor lammekjøttet  fra Voss hadde fortsatt å godgjøre seg siden jula.  Det Spesialitet-merkede pinnekjøttet fra Voss Kjøttindustrier hadde ikke lenger en knagg å henge på og ble hengt opp på terassen. Heldigvis var det kalt og surt i begynnelsen av påskeferien.

 

Så måtte det sages opp pinner.

Neste steg var å vanne det ut i 24 t (for dampovn er visstnok noe lengre vanningstid nødvendig)

Etter et døgn i marinade bar det inn i dampovnen. Vi gikk ut og lette etter påskeegg.

Så var det å innvie grillen for sesongen!

 I påskesol var det ingenting som minnet om jul og jeg kan herved trygt anbefale pinnekjøtt som festmat fra grillen også!

Les mer om  Spesialitet-produsent Voss Kjøttindustrier! De skriver at det urøkte pinnekjøttet er spesielt for Bergensmarkedet. Må tilstå at det funket meget godt i Oslo også.

God Påske! Hilsen informasjonsrådgiver i Matmerk, Ragna Kronstad

 

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Og jula varer helt til påske!

  1. Øivind sier:

    Jeg ble veldig fornøyd da jeg fant en side som omtalte oppskrift på pinnekjøtt i dampovn. Men her var det jo bare noen helt uinteressante bilder. Hvor er oppskriften? Steketid, temperatur osv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>