Spesialitet-Cupcake

Mølsgraut og cupcakes fra samme kjøkken

Har flere tyskere enn nordmenn nå har smakt Spesialitet-merket Mølsgraut? Det er spørsmålet etter Grüne Woche-suksessen. Den Glade Ku kan også besøkes hjemme på Tingvoll. Her får du tak i Siv Holmeides håndverksprodukter som Mølsgraut og hermetiserte plommer, men og smake på noen herlige kaker og cupcakes.

Siw Holmeide deler gladelig på oppskriftene fra den nye kafeen hos Den Glade Ku på Tingvoll!

CUPCAKES:
Kaker:
150 g mykt smør
150 g sukker
røres hvitt
3 små eller 2 store egg
3,8 dl hvetemel
1 dl melk
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker

2/3 fulle former, bruk doble papirformer
(eller evt cc-brett hvis du har, ikke nødvendig)

200 gr 15-20 min

Krem:
200 g smøreost naturell, romtemperert
100 g smør, mykt
400 g melis
1 ss vaniljesukker

kjøres godt sammen i mixer
tilsett 2 store ss Solbærmarmelade fra Den Glade Ku

Litt revet lime på toppen, ingen E-stoffer:)

OSTEKAKE MED BRINGEBÆRGELE

 

 

 

 

 

Bunn:
225 g kjeks, blanding av Digestive og Bixit, kjøres i kjøkkenmaskin.
Tilsett 120 g mykt smør. Trykk ut i kakeform kledd m bakepapir.
Settes kaldt.

Ostekrem:
1 pk skogsbærgele kokes m 3,5 dl vann, avkjøl.

a.1 eske Tine naturell smøreost (125 g)
1 eske Snøfrisk naturell
røres med 2 ss melis

b.1,5 boks lettrømme
2 ss vaniljesukker  røres sammen

c.1,5 boks fløte
2 ss sukker  stivpiskes

a,b,c blandes, tilsett gele i tynn stråle mens du rører.
Helles over kjeksbunnen og settes kaldt et par timer.

Gelelokk:
Smelt 2 glass DGKu Bringebærgele over svak varme og hell over den kalde kaka.
Sett i kjøleskap et par timer.

Skjær rundt kanten med en tynn kniv,
løsne kaka forsiktig fra papiret, skli den over på fat.

Her mer om de Spesialitet-merkede produktene fra Den Glade Ku: http://www.spesialitet.no/presse/nyheter/produsent/46/

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>