VÅR_Presseklipp_web

Lyon er stas

Når du jobber i KSL Matmerk så er ikke det så ofte du kommer deg ut av Norge. Mitt hovedmål er å få nordmenn til å velge norsk mat. Punktum. Ikke franskmenn. Men akk så gøy det er å snakke norsk mat og drikke med franskmenn! Jeg er i Lyon nå sammen med VÅR for å teste ut om franskmenn forstår seg på VÅR. Kan en norsk Spesialitet slå an i selve vinlandet Frankrike?

VÅR som alternativ til champagne

 

Kan foreløbig si at det virker veldig lovende. De liksom snakker så naturlig om mostens egenskaper mot mat at jeg står og måper. Hvor har de dette vokabularet fra,  denne selvfølgeligheten de har for at at mat og drikke skal matche? At VÅR ikke er noe vin, men en gourmet fruktmost er ikke et hinder. De foreslår selv mat som passer til, temperatur den skal ha når den servers osv. Kan bare si at det er stas. Tenk at dette er utviklet i Norge. Med frukt og bær fra Lier.

Etter å ha overvært et artig og inspirerende frokostarrangement i regi i av Salma på en restaurant i byen skal jeg nå snart bevege meg innover mot messeområdet hvor Bocuse d´or går av stabelen. Jeg skal ta på meg forkle med Spesialitet-merket og jeg gleder meg til å fortsette praten med disse fabelaktige franskmennene.

Ja, og så  helt til slutt må innrømme at jeg jeg måtte smake litt champagne selv om Salma altså serverte VÅR som alternativ på frokosten sin her i Lyon hvor både Lars Peder Brekk, Geir Skeie og Ingrid Espelid Hovig stakk innom

Jeg smakte også på Østers fra Bømlo. Råeste smaken av hav noensinne tror jeg. Og nysgjerrig som jeg er måtte jeg også prøve Lyon-spesialiteter som delikat tilberedte kalveføtter og kalvehjerne. Den mest spesielle smaksopplevelser ble helt klart griseører med Salma. Funket, men ja, det var litt utenom det vanlige. Og det var da jeg tydde til champagnen.

Mange celebre gjester på Salma sitt frokostarrangement

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Featured, Reportasjer, Spesialitet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>