Vi feirer at Rakfisksesongen så vidt har begynt med et litt anderledes serveringsforslag. Hva med å bytte ut lefsa med blinis bakt med Økologisk tjukkmjølk fra Røros og Finbakstmel fra Kvelde?
Kveldemelsblinis med tjukkmjølk
(Til 4 personer)
3 dl Økologisk tjukkmelk fra Røros
1 dl bokhvetemel
1 dl Kveldemølle hvetemel for finbakst
1 dl vann
1 ts bakepulver
2 egg
½ ts salt
1 ss sukker
3 ss kremfløte
2 ss smør
smør til steking
Blant mel, salt og bakepulver. Rør inn vann, tjukkmjølk, eggeplommer og sukker. La røren svelle i cirka 30 minutter. Smelt smøret, avkjøl og bland i røren. Pisk eggehviter og kremfløte stivt hver for seg, og vend forsiktig inn i røren. Røren skal ha en tyktflytende konsistens, er den for tykk, kan du tilsette litt melk. Stek runde små pannekaker på 7-8 cm i diameter og omtrent ½ cm tykke, på medium til sterk varme.
Rakfiskrøre
250 g rakfiskfilet uten skinn og bein
2 mellomstore kokte poteter, kalde
1 rødløk, finhakket
1 neve dill, finhakket
1 beger Rørosrømme
salt og pepper
dillkvaster til pynt
Del rakfiskfilet i småbiter. Skrell potetene og del i små terninger. Bland inn rødløk, dill og ½ beger rømme, og smak til med salt og pepper. Server rakfiskrøren på blinis, med en rømmeklatt og dillkvast.
Se gjerne etter Rakfisk fra Annes Hage. De bruker den beskyttede kvalitetsfisken Ishavsrøye Vesterålen i sin produksjon. Vil du ha ekte Valdresrakfisk så se etter dette merket:
Det er den eneste rakfisken som produseres i Valdres med fisk fra Valdres. Ler mer om den beskyttede betegnelses Rakfisk fra Valdres.
P.S Klikk gjerne på alle linkene i oppskriften og du har en rekke historier når du serverer denne Rakfisk-varianten!
Foto og oppskrift: Kraftbyrå