Blinis med rakfiskrøre

Kveldeblinis med rørosrømme og rakfiskrøre

Vi feirer at Rakfisksesongen så vidt har begynt med et litt anderledes serveringsforslag. Hva med å bytte ut lefsa med blinis bakt med Økologisk tjukkmjølk fra Røros og Finbakstmel fra Kvelde?

Kveldemelsblinis med tjukkmjølk
(Til 4 personer)

3 dl Økologisk tjukkmelk fra Røros
1 dl bokhvetemel
1 dl Kveldemølle hvetemel for finbakst
1 dl vann
1 ts bakepulver
2 egg
½ ts salt
1 ss sukker
3 ss kremfløte
2 ss smør
smør til steking

Blant mel, salt og bakepulver. Rør inn vann, tjukkmjølk, eggeplommer og sukker. La røren svelle i cirka 30 minutter. Smelt smøret, avkjøl og bland i røren. Pisk eggehviter og kremfløte stivt hver for seg, og vend forsiktig inn i røren. Røren skal ha en tyktflytende konsistens, er den for tykk, kan du tilsette litt melk. Stek runde små pannekaker på 7-8 cm i diameter og omtrent ½ cm tykke, på medium til sterk varme.

Rakfiskrøre

250 g rakfiskfilet uten skinn og bein
2 mellomstore kokte poteter, kalde
1 rødløk, finhakket
1 neve dill, finhakket
1 beger Rørosrømme
salt og pepper
dillkvaster til pynt

Del rakfiskfilet i småbiter. Skrell potetene og del i små terninger. Bland inn rødløk, dill og ½ beger rømme, og smak til med salt og pepper. Server rakfiskrøren på blinis, med en rømmeklatt og dillkvast.

Se gjerne etter Rakfisk fra Annes Hage. De bruker den beskyttede kvalitetsfisken Ishavsrøye Vesterålen i sin produksjon. Vil du ha ekte Valdresrakfisk så se etter dette merket:

Det er den eneste rakfisken som produseres i Valdres med fisk fra Valdres. Ler mer om den beskyttede betegnelses Rakfisk fra Valdres.

P.S Klikk gjerne på alle linkene i oppskriften og du har en rekke historier når du serverer denne Rakfisk-varianten!

Foto og oppskrift: Kraftbyrå

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Beskyttede betegnelser

De blå og hvite merkene viser vei til norske matskatter. Produktet har oppnådd status som en beskyttet betegnelse og har fått et offentlig og juridisk vern mot kopiprodukter. Det er da også dokumentert at produktets særegne kvalitet og omdømme stammer fra et bestemt geografisk område eller en tradisjon. Landbruks- og matdepartementet eier beskyttede betegnelser. Matmerk har som oppgave å veilede og informere om ordningen.

Dette innlegget ble publisert i Beskyttede betegnelser, Oppskrifter, Spesialitet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>