PROGRAMLEDERE: Heine Totland og Arne Hjeltnes skal lede programmet som skal sendes på TV2. Foto. Parkas Production

Kjenner du din regions beste smaker?

PROGRAMLEDERE: Heine Totland og Arne Hjeltnes skal lede programmet som skal sendes på TV2. Foto. Parkas Production 

Den kulinariske programserien «Det Norske Måltid» er snart tilbake på skjermen. Følg med for spennende smaksopplevelser nær deg!

– Vi ønsker å vise at mat-Norge er et fantastisk spennende sted hvor det finnes gode råvarer i nærheten av enhver. «Det Norske Måltid» er et reiseprogram i mat-Norge, forteller leder i stiftelsen Norsk Matkultur, Harald Osa. Han håper programserien skaper nysgjerrighet rundt norske produsenter og råvarer.

Stiftelsen med mesterkokk Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for tv-serien Det Norske Måltid.

 Kårer den beste regionen

– Programlederne Arne Hjeltnes og Heine Totland besøker ulike regioner i hvert program. I hver region presenterer de matlagene, produsentene og råvarene, fortsetter Osa.

Matkonkurransen Det Norske Måltid» består av fem episoder og skal sendes hver søndag fra 25.november.

  

LOKALE FRISTELSER: Reinsdyrstek fra Varanger Vilt og rakfisk fra Valdres. 
 

Skaper nysgjerrighet

Valdres Rakfisk, Santa Kristina spekeskinke, Varanger Vilt og Holtet Gård er alle blant de nominerte råvarene som skal delta i serien. Disse har alle merket Spesialitet som garanterer forbrukeren en unik smaksopplevelse.

Programserien avsluttes med en finale 6.januar hvor de ulike regionene konkurrerer.           I finalen kåres det beste matlaget og de beste råvarene.

Sterkere identitet

Osa tror programserien skaper en matidentitet for hver landsdel.

Det er mange fantastiske smaker å oppdage uansett hvor du bor i Norge. Serien vil vise frem kvalitetsråvarer med stor spennvidde – kjøtt, fisk, ost og drikke.

– Vi håper de ulike landsdelene blir mer bevisst på hvilke produkter som produseres i de ulike regionene, noe som igjen vil føre til stolthet for egen region, tilføyer Osa.

Skrevet av Tiril Haarsaker

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Stolt Matbransje og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>