Lammepølse med potetsalat

Jens Eides lammepølse med pære og potetsalat

Matmerk har en konkurranse gående i samarbeid med Jens Eide hvor du kan vinne flere av Spesialitet-slakterens  prisvinnende pølser og kokeboka Mellom Bakkar og Berg. Her er en oppskrift på en deilig potetsalat som passer fint til de nydelige lammepølsene.

Vinaigrette:

2 ss grov sennep

2 ss mild honning

2 ss sitronsaft

salt og pepper

800 g mandelpoteter som f.eks Fjellmandel fra Oppdal

2 pærer

1 ss hvitvinseddik

1 ss sukker

1/ edelløk

2 Lammepølser fra Jens Eide per persjon.

Bland sammen alle ingredienser til vinaigretten. Kok opp vann i to kjeler. Ha potetene i den ene og la dem trekke i 10 minutter. Kok pærene i den andre kjelen med hvitvinseddik og sukker. Potetene avkjøles og deles i to, pærene avkjøles og skjæres i båter. Edelløken skjæres i tynne skiver og legges på.

Hell vinaigretten over før servering. Grill pølsene i ovnen i 20 minutter eller stek dem i panne til de er gylne og sprø. Pynt med grønne urter.

 

Oppskrift og foto er hentet fra kokeboka Mellom Bakkar og Berg av Kristin Hove.

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>