Klippfisk-forrett

Havets spekemat smelter på tungen

Når du skal velge klippfisk se gjerne etter Klippfisk Gran Reserva fra Dybvik som nettopp er bitt godkjent som Spesialitet. Den er modnet i to år og kalles med rette havets spekemat. Smaken er avrundet og fiskekjøttet formelig smelter på tungen. I serien gode klippfisk-retter foreslår vi her en enkel og smaksrik forett.

150 g ferdig utvannet klippfisk
4 ss bokstomat, hakket
1 ts vineddik (sherry)
1 klype sukker
1 neve finhakket vårløk
¼ chili, hakket
2 klyper frisk timian

Legg klippfisken på et ovnssikkert fat. Bland alle de
andre ingrediensene sammen og legg på toppen av
klippfisken.

Stekes på 200 °C i ca. 4 minutter.

Server denne med Vino Verde, en portugisisk
hvitvin, og gjerne med ostebiter og oliven ved siden av.

Oppskrift og foto er fra kokeboka Mellom Bakkar og Berg av Kristin Hove.

 

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>