Beito-ysteri-stolsost-lo-res

Håndlaget stølsost fra Valdres – en smakverdighet!

Lagra Stølsost fra Norges første opplevelsesysteri på Beitostølen har en unik smak og er tildelt Spesialitetsmerket.

- Høyfjellsmelk fra 1.100 meter over havet er ikke dagligdags i norsk osteproduksjon. Men på Beito ysteri er det nettopp denne stølsmelka fra Valdres de bruker fra juli til september, som ypperlig råvare for en ost som så lagres mellom 6 og 14 måneder. Den unike smaken kombinert med ysterihåndverk i toppklasse, gir oss en ost som er smakverdig nok og oppfyller kriteriene for å kunne bære Spesialitetsmerket, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Matmerk.

Stølsosten fra Beito Ysteri fikk Spesialitetsmerket for unik smak den 21.juni, samme dag som opplevelsesysteriet åpnet. Her kan forbrukeren selv se hvordan osteproduksjonen foregår. Osten til Beito Ysteri får du blant annet kjøpt på i butikken Smak fra Valdres i Mathallen i Oslo, på Centra og Ultra.

Fakta om Lagra Stølsost:

Lagra Stølsost blir produsert av melk fra kyr som har beitet på støler rundt Vinsteren i Valdres. Melken kan spores tilbake til gården og stølen den kommer fra.

Osten produseres kun perioden juli- september når stølsmelk fra lokalområdet er tilgjengelig.

Osten lages på Beito Ysteri sitt opplevelsesysteri på Beitostølen.

Stølsost er en rund Goudavariant og lages av pasteurisert melk. Osten lages som 10 kg hjul.

Lagra Stølsost skal lagres minimum 6 måneder før salg. Maksimal lagringstid er 14 måneder.

Lagra Stølsost har en balansert og rund smak med tydelig karakter.

 

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Spesialitet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>