Hakkasteik Wrap

Hakkasteik med ny vri

Feir fredagen med taco på norsk! Bytt ut tacosmaken med røyksmak fra eldhus på Vestlandet. Det finnes mange nye måter å bruke denne fantastisk sunne og enkle -og ikke minst smaksrike Hakkasteik fra Voss Kjøttindustri på. Å pakke den inn i hvetelefser er den enkleste.

Spesialitet-merkede Hakkasteik fra Voss Kjøttindustri er en ferdigrett bestående av røykt fårekjøtt, kalvekjøtt og bygggryn kokt i kjøttkraft. Opprinnelig er Hakkasteik et produkt med opprinnelse fra Hardanger og som benyttes blant annet som bryllupsmat.  Her er er noen spennende varianter:

Hakkasteik Wrap for 4:

400 g Hakkasteik

rød lollosalat

2 ts ramsløk

salatost fra Tingvoll

4 hvetelefser

Stek hakkasteiken i panne til den gyllen. Fordel hakkasteika over fire lefser og legg på rød lollosalat, ramsløk og salatost før du ruller lefsa sammen. Kan også brukes på et buffet med norsk tapas.

Husk at det ikke bare er meksikanerne som pakker maten sin i lefser. Det har vi lang tradisjon for her også. Bruk norsk lefser fremfor tortillas neste gang mat skal pakkes inn!

Bakt potet med hakksteik

Hakkasteik med bakt potet

Til fire:

Kålsalat

1/2 kinakål kuttet i tynne strimler

3 dl lettrømme

2 fedd hvitløk, finhakket

saften av en halv sitron

1 ss olivenolje

1 ts dijonsennep

salt og pepper

Alt blandes og røres godt sammen

4 store bakepoteter i folie

400 g hakkasteik

1 ss smør til steking

kålsalat, cherrytomater, frisk timian

Bak poteten i oven på 225 grader i 50 minutter. Stek hakkasteika i stekepanne med litt smør. Snitt et kryss og klem dem på sidene så de åpner seg.  Legg på hakkasteik og kålsalat. Pynt med timian og cherrytomater.

Oppskrifter fra Anna Gwendoline Mellouk sitt bidrag i boka Mellom Bakkar og Berg av Kristin Hove.

Klikk her for flere Spesialitet-merkede produkter fra Voss Kjøttindustri

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i norsk tapas, Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>