FILM: Oslos frukthage på flaske

Lierbonde Amund Berger smaker seg til kvalitet. Kirsebærene hans blir til friske og smakfulle VÅR-moster.

- Når det nærmer seg høsting av kirsebær kjenner jeg at nervene begynner å komme.

Det sier bonde Amund Berger. Kirsebærene han høster presses og blir til fruktige VÅR-moster. Berger driver gården Bagstevold som ligger i Lier, også kalt Oslos frukthage.

- Når jeg skal levere kirsebær til VÅR er jeg ute etter å få den beste kvaliteten, vi er derfor ute og tester og smaker på bærene flere ganger om dagen.

Opprinnelse – et kvalitetsstempel

- Naturgrunnlaget og tradisjon, koblet til innovasjon og hardt arbeid gir oss en kjempemulighet til å kunne sette VÅR fra Lier og omegn på kartet på tilsvarende måte som man gjør med en god vin fra Toscana, sier spesialrådgiver i Tine FoU/Fellesjuice Asbjørn Tandberg.

Mostene består av ulike kombinasjoner av kirsebær, rips, stikkelsbær, eple, aronia, rabarbra, og solbær.

- Alle råvarene er hentet fra samme geografiske område.

Han forteller at det er to grunner til dette.

- Det ene er at Lier kommune er område som har spesielt gode forutsetninger for dyrking av frukt og bær, de har kvalitetene og råvarene vi er ute etter.

Tandberg mener den andre grunnen er terroir.

- Nordmenn har blitt, på linje med mennesker i typiske «vin-land», opptatt av området som maten kommer fra. De ser på region og opprinnelse som et viktig kvalitetsstempel.

Samme egenskaper som vin

Også kokkene har latt seg imponere av den friske og fruktige drikken.

- VÅR er mat og drikkeglede – det er en smak for fremtiden, forteller Harald Berger, administrerende direktør i Bølgen & Moi.

- Fruktmosten har mange av de samme egenskapene som vin. Den bryter ned fettet i maten, og gjør totalopplevelsen av måltidet bedre.

Se filmen om VÅR og Amund Berger.

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Film, Spesialitet, Stolt Matbransje, Uncategorized og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>