Lag en buffet med Fenalår fra Norge i sentrum.
La deg inspirere av filmen og inviter på fenalår. Under får du oppskrift på crostini med fenalårsalat, fenalår med asparges, carpaccio og salat med fenalår og jordbær. I tillegg kan du servere potetsalat, jordbær, melon og oliven til fenalåret…Yummi!
Crostini med fenalårsalat
10 stk.
10 tynne skiver baguette
5 ss crème fraîche
1 ss myntegelé
150 g fenalår, i små terninger
mynte til pynt
Rist baguettskivene gylne på begge sider i en varm panne med litt olivenolje. La dem tørke litt på litt kjøkkenpapir. Bland sammen crème fraîche og myntegelé til en jevn røre og vend inn fenalårterningene. Topp baguetteskivene med en skje fenalårsalat og pynt med mynte.
Fenalår med asparges
10 stk.
10 asparges
10-20 skiver fenalår
Kok aspargesen raskt i lettsaltet vann, ca. 1 min. Ha dem rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen og bevare fargen. Tørk av aspargesen og rull dem i en eller to skiver med fenalår.
Tips! Du kan også smøre fenalårskivene med et lag kremost før de rulles rundt aspargesen.
Fenalårcarpaccio
4 porsjoner
12 skiver fenalår
1-2 never ruccola
god olivenolje
nykvernet pepper
revet fersk parmesan
Legg fenalårskivene utover et fat. Fordel ruccola utover. Drypp over olje og dryss med pepper. Avslutt med nyrevet parmesan.
Salat med fenalår og jordbær
200 g fenalår, i skiver
1 kurv jordbær, delt i to
noen never blandet salat
1-2 pærer, finskivet
1 neve hasselnøtter, evt. hakket
1 dl olivenolje
0,5 dl bringebæreddik
2 ts honning
litt pepper
Legg fenalår, jordbær, salat og pære sammen på et fat eller i en bolle. Dryss over hasselnøtter. Visp sammen olje, eddik, honning og pepper. Smak til med eddik og honning. Dressingen kan godt være litt søt for å harmonere med det salte kjøttet. Drypp dressingen over salaten og server med godt brød.