Hel kylling

Bli inspirert til å bruke hele kyllingen!

Bruk påsken til å utforske mulighetene ved å kjøpe en hel kylling og lag mange retter! Det er enkelt og ikke minst, man får brukt alle ressursene! Her er filmen som får deg i gang.

En kylling – tre varianter

Kjøper du en hel kylling, har du mange muligheter. Du kan selvfølgelig helsteke den, men kanskje det passer bedre å dele den opp og lage flere retter?

Sånn deler du opp en hel kylling

Legg kyllingen på benken med brystsiden opp. Skjær først av lårene ved å brette dem ut slik at de knekker i leddet som fester dem til kroppen, for så å skjære dem løs fra kroppen i leddet med en skarp kniv. Skjær ut brystfiletene ved å føre kniven langs hver side av brystbenet, for så å løsne filetene ved å skjære langsetter ribbeina. Del resten av avskjæret i biter.

Kyllingkraft

Ha avskjæret i en gryte med løk, selleri, purre, gulrot og f.eks. timian eller persille. Hell over kaldt vann til det dekker godt. Kok opp og la det småkoke uten lokk i ca. 2 timer. Jo lengre det koker, jo mer intens kraft får du. Skum av grumset som kommer til overflaten underveis,så får du en klar kraft. Sil av og smak til med salt eller vent med å smakstilsette til du har brukt kraften i en rett. Kyllingkraft kan brukes til bl.a. supper, sauser og gryteretter.

Ovnsbakte kyllinglår

Gni kyllinglårene med krydder, f.eks. kinesisk five spice, tørkede urter eller bare salt og pepper. Ha litt olje i en ildfastform og ha i et utvalg grønnsaker i biter. Velg dine favoritter! Hell over litt limesaft, 1-2 dl kyllingkraft og evt. litt søt og salt soya. Stek i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter. Rør gjerne litt i grønnsakene underveis. Server med ris til.

Stekte kyllingbryst

Gni kyllingbrystene med olje eller flytende honning, salt og pepper. Stek dem på høy middels varme i en panne med olje og litt smør til godt gylne på begge sider. Etterstek dem i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter eller i pannen på middels svak varme under lokk til gjennomstekt.Kjernetemperaturen skal være ca. 73 °C. La kyllingbrystene hvile 10 minutter før de skjæres i. Server med en mos av rotgrønnsaker.

Regi, foto og klipp: Nikolai Blumenthal/propell.org

Regi, styling og mat: Hanne Stensvold/ Matmisjonen

Musikk: Olav Slettahjel

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Bli inspirert til å bruke hele kyllingen!

  1. Ola sier:

    De blir veldig fine disse filmene. Spent på fortsettelsen

  2. Tilbaketråkk: Ny film! Sånn kan du bruke en hel kylling. « Matmisjonen

  3. Morten sier:

    Synes 73 grader er gode 10 grader for mye for et kyllingbryst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>