reinsdyrfilett med rotmos og glace

Berømt og pepperstekt reinsdyr

Om få dager er det mulig å få tak i det berømte reinsdyrkjøttet til Varanger Vilt på Rådhusplassen i Oslo under Matstreif 2011. Da Varanger Vilt vant Årets råvare i 2008 lød juryens bedømmelse slik: ”Perfekt kjøtt i smak, utseende og konsistens. Konsentrert smak av vidda”. Her en idé om hva du kan gjøre med reinsdyrkjøttet:

Pepperstekt reinsdyrfilet med rotmos, frisk timian og glace:

200 g reinsdyrfilet
litt smør til steking
1 ss frisk grovmalt pepper
2 små persillerøtter
4 gulrøtter
½ ts smør
½ ts salt
½ ts sukker
1 ss smør
frisk timian til pynt
god søt balsamicoglace

Tørk reinsdyrfileten, rull den i pepper og stek fileten til den har fin stekeskorpe og er rosa inni. La den hvile. Rens og del persillerot og gulrøtter i biter og kok møre med salt, smør og sukker. Hell av vannet, tilsett smør og mos til du har fin konsistens, Skjær fine skiver av reinsdyrfileten og anrett på fat med rotmos og glace på toppen. Pynt med en timiankvast.

Godt håndverk gir god råvare

Ytrefileten til Varanger Vilt er håndfiletert. Det gjør at filetene får en helt unik kvalitet. Les mer om håndverksbedriten på Spesialitet.no

Varanger Vilt er å finne på stand 70 under Matstreif 2011.

Foto og oppskrift: Kraftbyrå

Spesialitet-merket

Det sorte merket viser deg vei til unike smaksopplevelser produsert av lidenskapelige produsenter. Se etter Spesialitet-merket og du finner produkter utenom det vanlige, enten fordi det er brukt en spesiell råvare eller fordi det er produsert etter en spesiell metode. Matmerk eier Spesialitet-merket og det er et uavhengig fagutvalg med bred faglig kompetanse som bistår oss i å godkjenne søknadene

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Spesialitet og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>